Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid Fjärran Österns tågstation.



Kärringen bakom bänken
Serverar linssoppa

Till män och enstaka kvinnor
som bär olika klädesplagg

Kärringen bakom bänken
Längtar att få berätta

Historier till sina tre föräldra
-lösa barnbarn,men vet att det
inte blir så!

Efter lång tids väntan
Tar hon plötsligt några
snabba kliv i den
sorlande stationshallen

Och sticker sin vassa kniv i
halsen på Kommisarien som
tog hennes anhörigas liv i
Statens obevekliga namn


Det står någon annan
Bakom hennes bänk nu!











Fri vers av Sefarge VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-09-29 09:17



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Livet går vidare fast vissa plötsligt försvinner och andra förstör sitt, allt i en handvändning. Tänker på hämndspiralerna i Albanien som aldrig tog slut, gick genom generationer. Tror de fått bukt med det nu. Offer som blir dubbeloffer. Bra berättelse, tankeväckande och snyggt skriven.
2019-10-01

    Lena Staaf VIP
Dramatisk dikt innehållande stor sorg och vrede.
2019-09-29

    ej medlem längre
Bra skrivet! En vacker och medryckande dikt med ett oväntat slut.
2019-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP