Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att skapa en text

Det börjar som en rastlöshet, ett tomrum lägst bak i huvudet.
Små ord och korta textsnuttar poppar upp och vill fram.
Man skriver och ändrar, tar pauser och omformulerar.

- Kaffemaskinens puttrande och dom blöta träningskläderna accentuerar vardagens obönhörliga lunk.

Inne i själen vaknar begäret/tvånget.
Känslan måste ut, historien måste berättas.
Texten sättas på pränt, orden bindas ihop.
Historierna flyta och sjunga.

- Koppens värme sprider sig genom kroppen, huvudet vilar mot fåtöljen.

Dådet är gjort, texten är skriven.
Historien berättad med snirklingar och kruseduller.
Publicerad, tryckt och uppvisad för världen i all sin prakt.
Rastlösheten vilar återigen, tomrummet borta.

- ”Men är den bra nog?”




Fri vers (Fri form) av Sven Borrie VIP
Läst 199 gånger
Publicerad 2019-09-29 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Borrie
Sven Borrie VIP