Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julie i psykoterapi. Åter.

 

Julie vill beskriva dö av längtan

kalla på 

 

Julian vill avvakta. Nyktra till

börja om. 

 

Jagets hopp över hav tillbaka. 

Drar ut skammens gränser. 

 

Som att välja att behålla en graviditet 

stegen bort från dig. Det fanns 

inget annat. Ett ovalt och ett valt. 

 

De jag älskar. De enda som älskat.

 

mitt sovrum har blå Morristapeter 

sänggaveln guldgul. Bramble. Den 

vackraste tapeten av dem alla. 

 

Är en yta pinsam 

 intredning, konst, färg  mitt bråddjup 

mitt mörker. Min sorg. 

 

Ikväll har Julian satt upp efterlängtad 

hallampa och filmstjärnans piruetter 

över trångheten har inte lurat Julie 

en endaste sekund. Vet att tystnad

ryser sorgen bjuder in. 

Åter. Vad är en lampa i ett tak av 

mässing ? Vad är en bal på slottet? 

 

Ingenting väser de bägge två men 

av helt skilda skäl. Julian kan 

minsann förföra om hon måste. 

 

[Julie räknar skuggor]. En enda skugga 

av en ofattbar förlust. 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-01 00:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP