Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av tröst

Om nätterna försöker du skapa ett språk
för de döda och döende
att översätta andetag
och värmen av händer

du skriver smaken av ett leende
över ditt skeva ansikte
allt vi behöver
i din utsträckta hand

brer du natthimlen över kropparna
täcker dem med tystnad
prasslandet av sorg som lyfter
tungt som en lom från ytan




Fri vers av Grävling
Läst 287 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-10-02 22:33



Bookmark and Share


  KeL
Så otroligt fint beskrivet om det svåra
2019-10-06

  Monika A Mirsch VIP
Innerligt går du nära
det svåraste, med underbara ord:
"Om nätterna försöker du skapa ett språk" - TACK!
2019-10-05

    Lena Staaf VIP
Mycket vacker dikt som beskrivet sorgen och döende milt och melkoliskt.
2019-10-03

  Kungskobran VIP
Enastående fint beskriven dikt om död sorg och närhet
Bokmärkes
2019-10-03

  Nanna X
Ett lättnad att sorgen lyfter, även om den gör det tungt som en lom.
2019-10-03

  Ulf Carlsson VIP
Audivisuell metaforik, särskilt i slutraderna, i denna trösterika nattvaksdikt, som en helig resignation
inför det mjuka men oundvikliga.
2019-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling