Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 4/10


Grannbesök

 

Gick en runda kring vårt hus

tyst och smidig som en mus

klättrade på någon klippa 

var så glad att jag fick slippa

jobba denna trista fredag

det var skönt att jag var ledig 

 

Gräs var framför huset, matta

och jag hörde någon skratta

kanske någon som jag känner?

jag såg upp, det var ju vännen!

vinkande från sin balkong

jag fick klättra än en gång

 

Lägenheten hos den snubben 

rymde gummor liksom gubbar

åldringarna låg i sängen 

kunde inte stanna länge

men fick ändå hjälpa till

fråga vad en gumma vill

 

Vardagsrummet, det var delat

tyckte att det var förfelat

varför denna plywood-skiva

i ett rum som kunde bliva

stort och luftigt, elegant

planen hindrad av en tant?

 

Jag fick klättra ner igen

tack och hej, vi ses väl sen

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-10-04 17:07



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Klämkäckt, läsvänligt. Skulle vara kul att se den illustrerad.
2019-10-12

  TrollTörnTrappan VIP
Ganska magiskt : hur jag misstänkte /kände/ det var jag som var vännen... och sedan visade det sig vara så!!!

Symboliskt sett skulle man behöva klättra längs både klippa och någon mer livsluft, där nästan ingen har satt sin fot.. för att komma till "min balkong" - obeaktat verkliga likheter eller ickelunda.

Vidare bor i mina texter gott om gummor & gubbar (även jäntor & gossar) men sällan medelålders figurer som jag själv tydligen...

Funderar fortfarande på vad gumman kan ha velat?!? Var hon en annan än tanten som hindrade rymligheten?
2019-10-05

  Kaptenlöjtnant
he he, kul med plywood skivan
2019-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X