Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strand


Längst in i hörnet av det gula in mot

väggen drar pekfingrets yttersta 

spets våra nöjda kroppar samman

flätade upp i luft 

 

vadande ut i ögonvrån tar telefon 

den där varma sommardagen i Farsta 

i det där fängelset de döpt till socialtjänst 

 

frågar vad du älskar hos mig 

frågar vad du vill med dig 

 

vad sker om jag får otillräcklighet som svar 

igen. 

Det jag behövde kanske fanns i ett matriarkat. 

lever i ett patriarkat. De flesta gör likt jag. 
Fast tidigare. Med fler illusioner. För låren

utåt. Låtsas. Man som kvinna. 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 108 gånger
Publicerad 2019-10-12 13:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP