Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vildkaprifolen

kaprifolfjädermott  på vildkaprifolen 

betydelsen av att vattna den dess första år

denna starkt doftande skönhet 

i regel skönast att betrakta om kvällen 

får inte torka ut. Inte alls. När kaprifolfjädermotten

tagit över denna växt kan den i flera år sluta leva. 

 

I vissa särskilda fall kan dess doft enbart anas, 

men åter ta över sinnen helt. Det sägs att det 

är möjligt att motten kan fördrivas fängslas 

då kaprifolen  kräver något luftigt lätt att klättra vid 

ska väggar undvikas. 

 

Min vildkaprifol min flickas törst 

 i växelverkans land 

mellan mörker ljus 

 

Min vildkaprifol min friskhets lust 

 

du svagt svagt rosa öppnande 

du mott min mott du kaprifolfjädermott  

 

hos ros du fann din tröst 

dess soldyrkande släkte 

 

lät mig klättra utav kampens bladverk 

via luft 

 

 

 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-16 07:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En vacker hyllning till en väldigt speciell växt
2019-10-16
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP