Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är trött på att höra

Jag är så trött på att höra
att feminismen har gått för långt
för min farmor ringde idag och sa:
vet du vad du borde göra?
Och hon tipsade mig om en grej
en sån där försvarssprej
som jag borde ha.
Och jag tror inte hon ringde min bror för att säga samma sak.

I somras träffade jag en tjej som önskade sig en iphone
Och det var inte enbart en fråga om smak,
det var på grund av att just iPhone har en funktion
som kan fungera som larm till SOS
eller dina kontakter
med din position
om du befinner dig i okända trakter.
Så det var alltså inte enbart en fråga om smak
Hon var tolv år och tänkte på en sån här sak.

Jag är trött på att höra att feminismen har gått för långt
När alla känner en kvinna som blivit våldtagen
men ingen känner en våldtäktsman
trots att han
Drar våldtäktsskämt med alla sina vänner
Så är det ändå ingen som vi känner

Jag är trött på att höra att feminismen har gått för långt
När killar fortfarande är överrepresenterade i självmordsstatistiken
Då måste vi ta åt oss av kritiken
Och låta killar få ha andra känslor än bara aggressivitet
Så kanske vi får slut på denna feministiska passivitet

Jag är trött på att jag som kvinna
inte ska våga gå ensam på kvällen
Och bära hela ansvaret själv om jag blir på smällen
om min kjol var ”för kort” eller jag drack ”för många cider”
Så är det inte ens alla länder som tillåter abort till kvinnorna som lider

Jag är trött på skammen
När jag inte gjort något fel
Det är vår värld som är så skev
som uppfostrar pojkar till att ta för sig
Medans jag som tjej ska sitta tyst och still.
Men pojkar får göra precis som de vill

Jag är trött på att höra män
Som är rädda för att kvinnor vill försöka ta över ”deras” planet
Men egentligen vill vi bara ha samma rättighet
Och skyldighet
Men för det behöver vi ändra vår medvetenhet
För feminism är inte ett fult ord
Det är något vi behöver på vår jord.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Stina2
Läst 409 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-17 00:35



Bookmark and Share


  L.byström
Håller med i varje ord!! Feminism kan man aldrig tröttna på!!! Heja du!! Och oss alla kvinnor som kämpar på som du!!!
2019-10-20

  Larz Gustafsson VIP
Själv är jag trött på att höra om feminism.
2019-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Stina2
Stina2