Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det fortsätter alltid någonstans

 

hur jag lade

allting som en slöja

över dig

mina drömmar

som ett andetag i rymden

 

hur konturen

av dina

lungors liv

fyllde rummet

 

hittade lappen på bordet efter uppvaknandet. då var det kaffe kläder hundar och ungar i den där morgonorganisationen. så väl inövad för bästa resultat och alltid fylld av överaskningar. femåringens undran över om alla ska dö. förtvivlan över sanningen. minsta hunden rut som springer omkring kissnödig. en saknad hood. färdigt kaffe. ett mindre slagsmål om en mobil. några kärleksfulla blickar mitt i allt. och hur papperslappen stoppas in i Aleksandriakvartetten. stillheten efter lämning på skolgård och dagis. hon på arbete. sänker mig i vatten med bok. Shpongle i högtalare. försvunnen in i något annat. för en stund. ett meddelande. en vän fått sin roman utgiven. peppen att skriva mera. sjukgymnastiken. en spontan lunch med bonusdotter och kärestan. en hämtning av svärmor i Mjölby. telefonsamtal med  vän från Norrköping 44 minuter 45 sekunder. en grannes svårigheter. livet som pågår. hon upp i ateljen. det är flow. jag Robinson USA. en vila. ännu ett telefonsamtal. stödjande. har orken just nu tänker jag. Pink Floyd livekonsert på tv:n. datorn kopplas upp. jag är här tänker jag. skriv det.




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 277 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-10-18 18:37



Bookmark and Share


  Domenico VIP
Du är en mästare på att klä det vardagliga i sprakande poetiskt kläde...texten fångar i både innehåll och estetisk presentation.
Mycket,mycket bra!
2019-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö