Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plantor

Barn är fysiska knoppar
i en humanitär miljö. De
ska kultiveras och vårdas
med kärlek för att kunna
gro till mognade frukter
på levnadsträdet.

Det trädet har en stam
stark nog för att motstå
angrepp som hotar dess
livskraft. En stam vars
sav närs av de positiva
egenskaper var och en
av oss kan tillföra den.

Tankar är mentala skott
på levnadsträdet. Även
tankar kan antingen
angripa eller göda
levnadsträdet. Med
positiva tankar tillförs
näring som får skotten
att spricka upp och
försköna vår tillvaro.

Levnadsträdet är en
symbol för den evighet
vi delar med vår forntid,
nutid och framtid.




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-20 08:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström