Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckolyckad



Jag vet att livet levs i motvind,
i pusten av en farabris,
men ser att svärtan på min sotkind
är askans svar ur paradis,
där brinner höga ögonbål
men allt blir kol, längs låga hål,
i lågors dis.

Lägg mitt hjärta under solen så jag känner
utomjordslig orosläkning, färd förnimmer
hela himlens helgebrädgning, bröstet bränner,
skinnet skiner, skalet skalas upp i skimmer.

Vi kom inte hit så blint, att lösa liven,
frågor plågar, födseln svarar, sårs förslutning
har en helning hela tiden undergiven;
lossa låtsad överlast för lyckans njutning.


















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-26 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP