Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Fångbestens sång



Jag hatar gatan, metermännen mäter
min burkontur, som djur de drar förbi
och fräser fränt mot fågeln föga fri;
han kryper spottets spår där syror fräter.

Jag rädes glädjen, stängselänglar äter
var vingat dun som härmat harmoni
och mellan tusen tuggor fälls ett skri;
om livet vigt mig Heras krigarröster träter.

Men tystad fågel när i nystansnerv
de oförstördas helupphängda härv;
som stål var gammalt garn där spolar vrålar.

Fast gallren dallrar slappt vid knapp kontakt,
än längtas liv, men själen själv har lagt
sitt gummiband bland skal där nålar prålar.












Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-27 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP