Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
StOr, LiTeN, lÄtT eLeR tUnG. dEt Är NoG sVåRt AtT sE dEt SjÄlV.


AnOrExIa



Flicka smal som en vidja
inga kurvor eller midja.
Tuttar har hon heller inga
eller hår på sin springa.

Kvinna vill hon ändock vara
detta flickebarn så rara.
Som de andra flickan gör
egen kropp och själ förstör.

Ledd av sjukt kroppsideal
hon ser ej nåt annat val.
Smal och fin såsom en nål
är hungrig flickas största mål.

Med en självbild störd och skev
till skinn och ben så tösen blev
Såg ej själv hur sjukt det var
så nu hon ej hos oss finns kvar.

Flickan gick bort allt för ung
för hon såg sig själv som tung.
Så kan det gå när ingen ser
låt det ej ske igen, jag ber.

© Boa Berg
2006-07-01
07:30




Fri vers av Boa Berg
Läst 789 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-01 04:35



Bookmark and Share


  karamellen
Tragisk dikt, men mycket tänkvärd. Ja så många de är dessa olyckssystrar...
(även jag en sådan, men kan numera titulera mig "föredetta". Fast det är som med en nykter alkoholist, det finns ständigt under ytan...)
2006-07-06

  Aurelio
Quelle tragédie! Och fullständigt i onödan! Fasaväckande!
2006-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg