Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man


Du bredvid mig. Du som inte enbart 

älskar mig i sårbarhet likt han 

Du i kommunikationen. Du som 

inte enbart utvecklar intelligensen. 

Hjärtat. Hjärnan. [inställda i skåp]

Han tonåringen. Vars kamp blev min. 
som övergav. Alkoholisten. Som kunde

prata i telefon i 8 timmar i sträck. 
Clownen. Den sjuke. 

min dotters pappa. 

Över bergets kam dinglar benen. 

Min man. Han som alltid vilar invid 

mig. Han som vet att Helsingfors 

är mitt livs skatt och varför. Som även 

vet att Helsingfors inte visste det och 

därför just är mitt livs skatt. Min

man som redan första veckan förstått 

så pass mycket om mig att otillräcklighet

bör prövas.  Att en kvinnas längtan inte 

är ett större brott än fysisk otrohet. 

Min man. Som ser mitt behov av en 

verklighetens man. En vars sårbarhet 

inbegriper det egna tvivlet. Resonemanget 

runt det egna. Som inte hänger mig i hasorna 

utan på allvar resonerar, prioriterar, 

Förtydligar. Väntar men inte halvt. Inte 

med ena foten i en sko han inte tror sig 

kunna gå med. 

Min man. Går inte vidare när han anar 

sitt eget svek. Kan se skillnader. Nivåer. 

förstå dem. Bygger inga byggnader åt 

pappa. Sin egen. 


Min man som aldrig finns i det som 

synes verkligt och därför lämpar sig

att döpa till en otrygg anknytning. 

En gång satte sig en resignation på

en stubbe i en text för något år sedan. 

Min vinge breder ut sig över det hav 

som aldrig är som hav är tänkt att

vara. 

jag kommer alltid älska Ålands hav. 

Där fanns en man 

och inget starkare än det

 

Blev otillräcklighet för mig. 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 124 gånger
Publicerad 2019-11-03 01:07



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Visst kan man sin älskade i annat land men fy fan om man samtidigt släppt tanken på en framtid.....texten skruvar och har sig fint i sitt manliga undersökande vem han egentligen var. Och den som gick. Vem svek vem ?
2019-11-03
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP