Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Den sprallige påläggskalvens kommunala öden och äventyr"




Han sköt en rykande
Backhand rakt i pannan.

På kronofogden som
däckade med en lättare
hjärnskakning

Samt drog ett stenhårt serve-ess
Mitt i skrevet på Kommunal
-rådet som surt fick operera
bort ena nötkulan.

Gjorde sedan kultur Ordförandens
Fru hutlöst med tvillingar strax efter nyår. ..

Då blev det för mycket,han "utlöstes"
med ett fallskärmsavtal och fick sparken med ett saftigt avgångs
-vederlag. ..

I övrigt hade han skött sig bra
Med god ordning på finanser
Och personal

Och haft rätt så roligt på kuppen
Men säg den lycka som varar för
Evigt

Dock fick han ju ett rätt så fett
ekonomiskt plåster på såren

Och för en driftig smålänning
I sina bästa år var det ju inte
något som kunde stoppa upp
Hans heta karriärs planer!

Nu skulle han bara ligga
Lågt en tid.

Sedan engagera sig i partiet
Och försöka ta sig vidare
Uppåt för nya äventyr. ..

I den Kungliga Huvudstaden
Som seriös riksdagsledamot!




Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-11-07 06:48



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ha ha! Helt fenomenal, snacka om hal karl!
2019-11-07

    Lena Staaf VIP
Du är i ditt esse när du tar ut svängarna i dikten!
Denna diktens sorgliga figur går en glansfull framtid till mötes. Om han väljer rätt parti.
2019-11-07

  Kungskobran VIP
Se där
så gör man en politisk karriär
2019-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP