Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Politik

Vi har ett antal herrar och damer,
349 närmare bestämt.
De bråkar dock nästan jämt,
agerar i ett av våra största dramer.

I den miljön formas all vår framtid
vare sig vi vill eller ej.
Det är deras ja eller nej
som frambringar hybrid efter hybrid.

De ska garantera oss demokrati,
och jag tror att de flesta vill.
När viljan inte räcker till
fattas beslut under antipati.

En uppdelning sker i partier,
för närvarande är de åtta.
inom dem finns ingen måtta
på sämja och sympatier.

Det sker med hjälp av en piska
gjord av stadgade ideal.
Man samlas inom ett skal,
ingen får skiljaktigt viska.

Nog skulle det gynna oss alla
som vill hela landets väl
om fria tankar blir ett skäl
till att låta partierna falla.

En riksdag med kvinnor och män
som lyssnar till samvetets röst
och till hjärtats och sinnets tröst
låter egen mening blir suverän.

I natt jag drömde något som
jag hoppats och drömt förut.
Den drömmen den får inget slut,
det kan vi nog enas om.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 115 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-10 09:30



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Jag instämmer helt i detta
Ditt ordval är med rätta, det rätta
2019-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström