Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om att ha en hyperaktiv hjärna när man ska sova.


Hypataktiv i hjärnan!


När nattens mörker sakta tränger sig på
och tankarna gör lika så.
Undrar jag ofta hur detta ska gå,
om jag någon nattsömn kommer att få?
I sängen går jag alltid igenom dagens läxa.
Har något hänt som fått mig att växa?
Ligger där och känner kudden mot min kind,
utanför fönstret hör jag årstidens kraftiga vind
Varför går hjärnan så på hög varv,
när jag ligger här inlindad som en liten larv.
I morgon är en annan dag vill jag lova ...
Varför kan jag inte sova?
Nu måste jag avsluta nattens tankar,
som ihärdigt står vid hjärnans dörr och bankar.
Men inte förrän de bankat sig tillräckligt trött,
då kan jag sluta mina ögon och somna sött
Kanske får jag då drömma,
om just det där som jag inte har,
och på morgonen när jag vaknar,
får jag veta vad det var.
Denna tanke får mig alltid att le,
så jag säger nu godnatt,
för i morgon har jag ännu mer att ge.




Fri vers (Fri form) av Marisan
Läst 130 gånger
Publicerad 2019-11-11 11:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marisan
Marisan