Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Erikas iris


Alla kan se att Erika getts ett ögonpar 


Så inleds vår historia. En slags 

förlängning likaledes fördjupning 

av fröken. Hon Julie. Vars Jean 

speglar upprepningstvånget inom

psykologin. Slå gärna upp det om

ni i djupet önskar följa. Är ingen 

Wikipedia. Föreläsning. Inte det här 

en historia som förmodligen legat och 

pyrt ni vet som liv kan va. Traskar 

omkring. Känner sig nöjd. Medveten om

det i djupet inneboende men liv tillräckligt 

hoppingivande för att. Ja ni förstår. Fördragsamhet 

med hopp på samma lena pinne. 

 

Lilla älskade Julie. På tåg. En aggressivitet

så sprängfylld och en öppning  framför 

fötter. Så hon skrev på glöd i forsar som om 

himlen brann. Nu är kvinnan något 

äldre, tonen dröjande blicken något mer 

avmätt sorgen likaså. Konstaterande. Där 

låg ordet på krusat papper i handflatan 

riktad mot vår herre. Sann. Erikas triumferande 

blick mot mot publikens nihilism. 

Erika sörjt. Ett helt liv. Likaledes burit lyckans 

uttryck som en Madick på ständig utflykt. 

Med skratt så nära inpå att taken lyfter. En 

förmåga än idag. Med rätt person i

rätt ljus, i dess brända punkt. Men även 

sällskapets medelpunkt. Hålls knappast skrattet 

gömt. Men där smög livet in. Upphällningen 

till liv. De söndriga kanterna, resultatet 

av ett val. Otänkbart. 


Likt små fina sandkorn finfördelas den stora 

starka kärleken till ännu mindre partiklar 

dofterna av evighet det förlorade ja i vilken 

blandning tar de sig fram 

 

Erika förlorade. Undantaget, dess doft. Det 

som en människa ska fånga. Inte överge. 

Erika ser ser vågar stå med kroppen 

rak. Fötterna i sand. Helt. 

 

 Guden. Den slagits 

med så mycket att vore människa, 

vågar knappt tänka.  Varför guden 

inte kunde gett henne insikten innan 

försent. Någon månad hit eller dit. 

Erikas religion. meningsfullheten.
 även i det djupt 

orättvisa. Aldrig politiskt. Enbart eget 

trasigt söndrigt

Så här bredbent insupande syns hon i

perifirin. Historien rör ingen Jean. 

Historien behandlar kärleken. Den som

gav och gav. 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-11 11:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP