Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bränt barn

Stark oro, rädsla och förvirring råder på många platser i vårt land
Barn som borde leka står istället med skarpladdade pistoler i hand
och skjuter på varann

På en parkeringsplats sätts bilar i brand.
En bomb ligger och vilar i en en portuppgång
den smäller men ingen fanns där denna gång.

Nersparkad och bestulen på en jacka och en mobil.
Barnen som gjorde det försvinner skrattande i en stulen bil.
Lite extrapengar räcker till varsin sil.

Fotbollsmatch någonstans i vårt land.
Sjunger nationalsång, håller varann i hand.
Sedan är det slut på friden, bengalisk eld sätter fart på striden.

I lagets färger de sjunger och skriker utav fan.
Vill vara med i firman, spela huligan.
Förvandlingens barn ”nu river vi den här stan”

På kvällen debatteras det som sker och skett
alla inbjudna har sin lösning
tycker att just han, hon eller vi har rätt.

Det är: skolans, politikernas, invandrarnas, polisens, föräldrarnas,
samhällets, knarkhandelns, religionernas, mammons eller någon annans fel. Samhällets flipperspel.

Ingen har facit i hand, men vi människor som bor här
måste komma närmare varann.
På kyrkogården tänds ljus, en sorgen och minnenas brand.




Fri vers av Johan Strömstedt
Läst 271 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-11-16 13:08



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Nedmontering av fritidsgårdar, bibliotek o besparingar i skola o omsorg - allt som är människovårdande och handlar om humanism - en del av förklaringen ?

Bra skrivet - du lyckas få till rimmen och innehållet på ett naturligt sätt - svårt !
2020-02-16

    snöö
Så sanna ord, hur kunde det gå så fel? Och istället för att bråka om vem som inte gjorde något i tid, borde alla enas för att göra något åt det i nuet. En text som manar till eftertanke. Bra.
2020-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt