Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hoppalång Kasino med räfs o rättar ting.



Här hoppar inga halta löss
För sjukvårds avdelningen
Den har dom stängt

Allt upp te Ume
Allt upp te Ume

Och små skolorna med
sina sjukstugor de har
De osså lagt ner!

Allt upp te Ume
Allt upp te Ume

För här måste sparas på
Pengar i alla håll o kanter

När snabbtågbanan skall
byggas och binda samman
Norrland med Huvudstan
Allt på någon timma när

Ursäkta
Malmö med Huvudstan allt
på någon timma när.

Och där ska det monteras
ansiktskameror som ska
registrera alla kriminella

Som ska sättas fast och
sedan sändas med tömda
Gris-bussen

Allt upp te Ume. Allt upp te Ume
De susande Björkarnas stad

Där ska det bliva folk av dem
Efter år i gruvliga glömda hål
Där ska de få allt vad de tål

För Politikerna där uppe är
duktiga på att plocka ner det

Som blir för dyrt o är alldeles
för fel inuti marknadens spel





Hurra så bra allting kan bli
Huva,huva zut,zut nam, nam

När man väl sänder iväg det
kriminella för att läggas ner. ..

Allt upp te Ume. Allt upp te Ume.








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-11-16 21:54



Bookmark and Share


  Håkan Grapenfalk
bara titeln säger egentligen mycket om denne skrivares ordkonst, och som mycket ofta finns små eller stora brandfacklor, debattämnen, inbyggda i texterna, humor och massor av livserfarenheter som frikostigt ges till läsaren att smaska i sig och avnjuta... de rent lyriska styckena inte att förglömma! alltid ett nytt äventyr att läsa dig!! applåder !! tack.
2019-11-30

  Kungskobran VIP
Som man bäddar
får man ligga
verkar politikerna inte förstå
dom kör på ändå
tills slutet är nära
för våra nära och kära
Folkets dom blir hård
när dom hamnar i onåd

Folket sa
så många vill vi inte ha
men i det kan vi strunta
sade politikerna
vi vill vara så snälla
så att ingen kan på oss skälla
Nu sitter dom där
och åt SD svär
dom verkar inte förstå
att så kan det gå
när man folkets vilja försmå






2019-11-17

    Lena Staaf VIP
Globaliseringens och marknadskrafternas pris.
2019-11-17

  gunnnar nylund VIP
Nu skall det sparas
skiten skall skvättas
åt alla håll å kanter
landsbygden skall slutförvaras
med allt oekonomiskt som sättas
i lådor med gubbar å tanter

Hå hå ja ja!
2019-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP