Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


En stjärnas aning

Det faller en stjärna
från himmelens päll
Den färdas så stilla
mot jorden i kväll

Den reser med kärlek
och lycka som ler
En önskan får den
som stjärnfallet ser

I skyn den har glimmat
och kastat sin fägring
På Vintergatans höjder
den varit en hägring

I tusen år den blev
vår ledstjärna i natten
En stund i evigheten
över mörka vatten

Den lyste så starkt
och minnen den sått
Symbol för en framtid
för kärlek vi fått

Den landar på jorden
jag nu kan förstå
Den blir till en blomma
så färggrann och blå

Nu kommer den åter
så snart det blir vår
Den spirar så vackert
på ängen den står

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 539 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-11-25 08:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Hoppfullt och fint...
2019-12-02

  Maria Sundelin VIP
Härlig tanke om vad det blir av fallna stjärnor
2019-11-27

  Blått Norrsken VIP
Du skriver så säkert och mästerligt med ömhet till dina ord . Vackert !!!
2019-11-25

  lodjuret/seglare VIP
Texten blev bokmärkt förstås.
2019-11-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt och vackert om stjärnan, som förvandlas till en blomma. Hopp lyser i varje ord.
2019-11-25

  M.Eta
Fint! Längtar efter blommande ängar!
2019-11-25

    ej medlem längre
Vilken vacker tanke att stjärnan faller ner för att slå rot och blomma ut! Mycket tilltalande. Din dikt är full av värme.
2019-11-25

  överlevaren VIP
Texten blommar ut och orden strålar.
2019-11-25

  Blomma-Stjärna VIP
eftersom jag antog namnet "Blomma-stjärna" talar denna dikt speciellt till mig - bokmärker!
2019-11-25

  Eva Langrath VIP
Fin och hoppfull poesi
2019-11-25

  Öknens Ros VIP
Fint om stjärna som lyser klart för att sedan bli en vacker blå blomma.
2019-11-25

  Feliaxel VIP
Stjärnors magi
Så fint
2019-11-25

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om stjärnans magiska kraft!
2019-11-25

    Lena Staaf VIP
Du binder ihop kosmos med jorden och får kärleken att blomstra i din fina dikt.
2019-11-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO