Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vision

Jag vill måla en dikt,
skapa något unikt
med färger och linjer.
Men det kräver balans
inom mig någonstans
där motivet njutning ger.

Jag vill skildra naturen,
växter, hav och djuren,
allt som har en mening.
Jag blickar mot en rymd
av molnen delvis skymd
i väntan på rening.

Jag vill fånga natt och dag,
famna tidens behag,
se vad dygnet skapar.
Följa timmarnas gång
fram till natten lång
då mörkrets avgrund gapar.

Jag vill smycka motivet,
se det tecknat, beskrivet,
klassat fundamentalt.
När det fullbordat är
ska det rymma en sfär
där livet är centralt.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 121 gånger
Publicerad 2019-11-21 09:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström