Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Politiker"



Giv oss det vi vill ha idag
Och inte till en morgondag
med chockartade ned
-skärningar

Och planera inte för
1000 miljarder till en
Snabbtågbana för de
Stressade urbanisterna

Utan tillse att sjukhus
Skolor myndigheter
SJ fungerar som de
Ska

Och inled er inte till någon slags
Frestelse att infria en onanistisk

Fartmarodörs drömmar på
Folkets nödvändiga behov



Utan giv honom ett rejält
Lavemang istället.


Utan fallskärms avtal så han
kan bajsa ner sina egna lakan

På egen bekostnad
Och inte andras

Och bryr ni er ej om folkets
Vilja kommer ni själva

Att bli utkastade ut på
Historiens gödselhög

Tillsammans med Fack o
Svenskt Näringsliv, huller
om buller


För det är nära nu
Och Almstriden i
Kungsträdgården

Var ingenting mot
Det som komma skall

När det jäser i gräsrots
rötterna

Vänta ni bara. ..

För det kommer ni aldrig
Att kunna stå emot

Så länge landet o tanken är fri
Med demokrati

Och annars om de inte
Blir lyssnade och åtlydda
till


Går Landet mot en
turbulent anarki




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-11-26 21:30



Bookmark and Share


  Håkan Grapenfalk
kan det egentligen sägas så mycket bättre och finns det något som i dessa tider är viktigare att säga - på båda frågorna svarar jag Nej! som nån sade här i tråden; träffsäkert, dartpilen rakt i tjurens öga! applåder och bokis! tack.
2019-11-30

  Anya VIP
Träffsäkert med starkt vokabulär. Jaa det känns sannerligen som om välfärden rasar.
2019-11-28

    Lena Staaf VIP
Träffsäkert! Om mindre pengar kunde rinna ut till dessa privata "välfärds"- företag och skatteflyktingar så skulle det se annorlunda ut. Skyll inte på invandrarna! Utan dem så brakar välfärden ihop alldeles.
2019-11-27

  Kungskobran VIP
Problem problem, en miljon invandrare på tio år, många med stort vårdbehov
som vården och skolorna inte var dimensionerad för.
Brist på utbildad personal överallt
Tack så mycket kära politiker

2019-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP