Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintersakrament

Vinterns innersta gåta
dess hemligaste heliga
är mörkrets frö
en kärna av stjärnljus.

Snart gror den
snart slår den ut i flammande norrsken
vintergröna toner i ett tyst universum
mareld som glimmar i ett oändligt hav.

All nattlig längtan
all gryningsväntan
samlas
i den grönglödande vintereldens lågor
i verklighetens rytmiska hjärtslag.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-12-07 09:16



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint!
2019-12-08

  Kungskobran VIP
Fint!
2019-12-08

    ej medlem längre
I princip varje vers är en som en färgsprakande målning i egen rätt. Jag tycker du har skrivit en såväl intressant som vacker dikt.
2019-12-07

  morgonstjärna VIP
helt magiskt
2019-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP