Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var du som lärde mig

 

Längtan är framlänges 

jaget rus 

inget mer 

 

det du gav här intill. Inom. 

Det var inte du utan jag. Jag som drog något 

ur dig som inte vågade behålla. Inte klarade. 

men var nära. Föräldralös var sårets namn i de 

specifika rum du blåste liv i. Som ekade kallt. 

Kylan. Orättvisan. Så brännande nära eftersom ditt

läkande land helat. Enbart du. Så brännande omstörtande 

farligt att lämna för att spjutet som jag högg oss med var 

tillverkat av de bronsdelar som innehöll myntets andra 

sida. Skräck och ensamhet. Föräldralöshet. 

du i sanning min bro över till dess andra sida. Mitt blinda 

ögas operation. Den andre de skyddande höljet runt skadan. 
aldrig läkedom på allvar. 


du blinde kärlek. Du. Även du du blinde. 

Även du du otillräcklige så tillräcklig liv någonsin 

är möjligt. 

även jag jag som med kampens mod slängt mitt 

hopp över hav berg 

 

Även jag här jag jag. Som i nådens stilla timme 

orkade betrakta oss. Kärleken inom mig 

 

alldeles Allen har naturens läkning spridit dig till

vener kön har sjungit bultande och nära 

 

Du har bebott mig. Äntligen. Fullständigt ensam 

har hon fört kärlekens renaste bokstav täljt den 

utav modet evigt klar och skarp 

 

Längtan framlänges baklänges 

rus rus rus 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-10 23:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP