Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Årets julkalender utspelar sig mestadels i Pildammsparken i Malmö och skrivs av Nanna X i samarbete med gästpoeter. Foto: Nanna X, på väg mot Hyllie. Dagens gästpoet är Anya.


Anden i Pildammsparken: lucka 13

 

När jag passerar Johannesskolan på väg från Pildammsparken till Södervärn hör jag trevande, unga röster stämma upp en välkänd sång: "ingen dager synes än/ stjärnorna på himmelen de blääänka". Visst ja, det är Luciadagen idag. Tyvärr kommer jag inte att få se något luciatåg.

Jag väntar på bussen på en annan perrong än den vanliga. Vädret är milt. En man röker i själva busskuren och det stör mig rätt ordentligt. Själv har jag ju slutat.

Buss 150 är mer fullsatt än vad 131:an brukar vara. Solen går upp över Skåneslätten och pilträdens silhuetter avtecknar sig mot himlen. Idag reser jag inte norrut mot Lund som vanligt utan söderut, mot Hyllie. Jag är på väg till ett sagoland, ett rike som fordom var del av ett kejsardöme, och sedan ett kungarike. Idag är landet en monarki utan tron, med ett ovisst öde. I sagolandet röker folk så mycket att man dolt tobaksbutikerna bakom särskilda skyltar.

 

pojken skriker i 
kejsarens nya kläder 
det vill jag också

 

 




Prosa av Nanna X
Läst 350 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-12-13 07:46



Bookmark and Share


  Anya VIP
Gillar spänningen du bygger upp. Vart är du på väg? Jag vet ju. Kul hur du får in min dikt.
2019-12-13

  Stanley Rydell
Fyndigt på Luciamorgonen! Och Anya levererar alltid! Fick heller ingen Luciauppenbarelse nu i Kristiansand, Norge, tröstar mig med Gränna julmarknad hos sonen förra helgen och SVT-play från Gränna kyrka. Ingen kejsare i sikte i grevskapet Grenna Visingsö - alltid något!
2019-12-13

  Solstrale VIP
Ett trevligt poesijournalistiskt grepp om morgonens förflugna ögonblick! Tack!
2019-12-13

  TrollTörnTrappan VIP
Hoppas att din stjärnspäckade lilla kalender kommer blinka... även bortifrån det sagolandet [jag har ju fått veta vilket - så behöver ej gissa].
2019-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X