Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Miljön

Du som läser denna text,
förstår nog att detta,
är komplext.

Detta har vi tänkt på i lång tid,
och nu måste vi
ta till strid,
och vi måste ha
speed,
som en
asteroid,
för att rädda vårt
koldioxid,
för varje
individ.

Om du ens finns här,
ska du tacka moder jord.
Hur kan vi ens bete oss såhär
vi har ju mat på vårt bord.

Det måste börja gro,
vi måste bry oss om varje ko,
kan inte bara stå och glo'
sluta misstro.

Jag säger som Greta,
how dare you,
detta är inte en haiku.
Detta måste lösas
som ett sudoko.

Vi har förstått länge att detta är ett problem,
och det skaver,
som ett eksem,
jag kan inte kalla det för ett emblem.

Vi måste börja bry oss om vår miljö,
annars kan vi lika väl
säga adjö,
monsieur,
ta och dö.
gå ur bostadskön.

Det är så mycket avfall i våra hav,
varför vill vi,
gräva våran grav,
det moder jord formgav.

Vi borde ta vara på det vi har.
Innan det i skuggorna,
bara finns kvar.




Fri vers av VictoriaBK
Läst 310 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-13 12:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

VictoriaBK