Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Makens mod


min make överlämnade ett brev. 

Det skulle läsas ett år efter att det 

överlämnades. Brevet innehöll uppgifter. 
De var många till antal. 

I tre månader skulle vi leva separerade. 
inte prata med varandra alls. Under 

denna tid skulle jag älska allt jag aldrig 

lämnat hur mycket jag önskade. 

Hans största önskan vore att jag tog 

tjänstledigt. Han skulle försörja mig. 
Det var av stor betydelse att jag påbörjade 

min roman. Romanen om Julie. Ett stycke 

könskrig och en kvinnlig resa. Han förväntade 

sig att den skulle skrivas utan någon hänsyn 

till honom. 

Julie ser sig omkring i undantagets stuga. 
På väggen var det som om porträtten av

de där männen inte kunde sluta stirra. 
Som om allting kom lite för nära. Om

kvällarna när havet ofta ven genom de

dåligt isolerade fönstren syntes ni som

 i en kamp på liv och död. Hon undrade 

vem som hade dödat vem. Inlindad i

en filt väntades ni alla tre hem. I korta stycken 

var bilden så förvrängd att hon på allvar 

enbart såg en man återvända. 

Havet. Det som tar som ger. Den klassiska 

musikens toner ramar in anletsdragen 

runt de allvarsamma männens porträtt. 

I vissa ljus synes ni könlösa. 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-14 00:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP