Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamheter

Jag fann dig i trädets skugga
ur kronan föll rödhakens fjädrar
du höll hennes böjda hals
strök blod över grenarna

och dina händer bär spår
efter sorgens hackande näbbar
ditt ansiktes dova färger
av marken efter ett regn

du täckte min blick med mossa
lyfte ur bröstet fågelkroppen
begravde din egen ensamhet
bland trädets törstiga rötter

och jag skriver din spräckliga hud
dina utspridda fjädrar
fingrarna mot min ryggrad
till ekot av rödhakens sång




Fri vers av Grävling
Läst 726 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2019-12-17 12:46



Bookmark and Share


  Rublev
smärtsamt vacker poesi
om försoning, längtan och tillförsikt

underbart skrivet, läser igen och igen

”du täckte min blick med mossa”
”och jag skriver din spräckliga hud
dina utspridda fjädrar”
2020-02-18

  Stanley Rydell
Ett Du och ett eko av ett Du som diktjaget skriver ut till det allmängiltiga - känns på djupet!
2019-12-23

  Eva Langrath VIP
Vacker poetisk text som berör mig,
2019-12-19

  Ulf Carlsson VIP
Dikten är "poetisk", därför att den, som en egen "kropp" med sinnen och känslor, skapar en identifikation mellan läsaren och den döda fågeln, en universell mänsklig medkänsla för olika livsformer.
Dikten är "bra" också för det personliga tilltalet, den sakrala färgsättningen, den lättöverskådliga kompositionen och sonoriteten i ordvalet.

2019-12-19

  Fredrik Gaefke
Topp!!!
2019-12-18

    ej medlem längre
Ensamhetens sorgtyngda fågel sjunger sina vackra sånger. Fantastisk poesi!
2019-12-17

    Lena Staaf VIP
Mycket vacker text, så Judaslik men ändå ny i sitt anslag.
2019-12-17

  Blåmes
Helt underbar. Tack för att du delar dina texter.
2019-12-17

  Ulf Carlsson VIP
"Någonstans inom oss är vi alltid tillsammans" (Lindegren)
2019-12-17

  alicja lappalainen VIP
Bara de här orden räcker till för att kalla dikten för en suverän poesi


"du täckte min blick med mossa
lyfte ur bröstet fågelkroppen
begravde din egen ensamhet
bland trädets törstiga rötter"

2019-12-17

  Judas Ekholm VIP
Förbluffande vackert skrivet. Så oerhört snyggt och träffande. <3
2019-12-17

  Nanna X
Rödhaken ger hopp trots sorgen
2019-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling