Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En trasig förebild

Jag vet att under den skrikiga, hårda, frustrerade, retsamma, dryga ytan
finns ett litet oskyldigt barn, som försöker vara vuxen
Eller försöker vara som de vuxna omkring

Som kanske förstår elakheter i stunden
Men som glömmer dem lika snabbt
För att du inte vet bättre
Du är ju ett barn
Du vill bara ha kärlek, vara älskad

Du säger till de omkring dig
Alla omkring dig säger till dig
De lär dig vad som är fel på fel sätt, berättar inte när saker är rätt
Du vill gärna ha en lugn förklaring tio gånger om, men många har inte tålamodet och vägrar att lära sig om din tankegång

Du är inte jobbig
men det är svårt att prata med barn
Låta bli att skrika när de skriker
Inte låta irriterad när för många frågor ställs
Det är svårt att inte ge dig negativ uppmärksamhet, fastän jag vet att det enda du vill ha är det positiva
Man har ju själv varit ett barn
Oftast vill man inget mer än att få en kram

Men det är svårt att be om något som man inte ofta känner
Och då letar man efter den känslan på andra sätt
Den känslan som är nära men inte helt rätt

Det är lätt att glömma att du bara är ett barn och behöver mycket vägledning och mindre sarkastiska/korta svar

Det är svårt att vara i en familj där alla känner
Där alla mår dåligt
Där alla är trötta
Där ens känslor kanske inte får samma utrymme för att alla är i sin egna värld

Där man är annorlunda, bara för att man är ett barn som fungerar lite olikt alla andra
Som har andra behov, behov som de vuxna inte vet hur de ska bemöta
En trasig familj, en trasig värld
Med massor av vuxna trasiga barn

Jag vill inte vara elak
Det kanske är så att jag ser en del av mig i dig
Du ser mig som en förebild
Och jag vill inte att du ska bli som mig

Jag är ingenting

Och jag antar att det är därför jag blir så frustrerad och arg
Ledsen för att du inte har någon starkare, snällare, omtänksammare, mer godhjärtad och modig än mig att se upp till
Någon som kan berätta hur bra du är, hur fin du är och att det inte gör någonting om man misslyckas bara man försöker

Jag vet att du är bra men jag kan inte uttrycka det
Jag mår skit varenda gång jag varit elak men jag kan inte säga förlåt
Men du gör det omedvetet till mig hela tiden

Och varför kan inte jag förändras? Laga mig själv, visa vad en hälsosam relation är, hur den ska vara, hur folk ska behandla dig

Jag önskar att jag var någon annan
Någon bättre för dig
Du ska inte behöva vänta på att bli vuxen för att känna dig älskad av mig

Förlåt




Fri vers av Indiana
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-25 22:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Indiana