Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
21/12-2019


oklart

Imorgon skulle jag ha träffat dig
Imorgon skulle jag ha hjälpt dig med julhandeln
Imorgon skulle jag ha haft det kul

Men jag kan inte bestämma mig idag
Ikväll
Inatt

Och jag fortsätter ställa frågan, vad ska jag göra?

Jag vill vara någon annan
Någon som kan bestämma sig på en gång
Någon som kan gå på sin känsla

Men mina känslor är ihop trasslade med irrationella tankar
Och vad är då rätt eller fel?
Vad ska jag lyssna på
När jag själv inte ens har en röst

För vad är ångesten och vad är min vilja?
Vart är jag någonstans?

Ibland önskar jag att jag kunde sluta existera, byta kropp, inte dö men försvinna bort
Och vem skulle märka?
Jag är ändå ingen bra människa att vara omkring

Hur jävla svårt kan det vara att säga vad man vill
Innerst inne vet jag att jag inte är i vägen
Men det känns alltid som att folk behöver anpassa sig efter mig när jag frågar, ger ett förslag
Så jag låter det ofta va
Eller så träffas vi inte alls

Jag önskar att jag kunde ge dig ett svar
Eftersom att jag är så trött, svag och vilsen
Känns det ändå inte som att jag kommer ha så mycket att ge eller ens orka
Men samtidigt kanske det får mig på bättre tankar
Kanske min hjärna bara för en stund slutar banka

Men jag antar att jag bestämde mig redan när jag ersatte "ska" med "skulle" i början av denna text, men det känns ändå som att det är min ångest som styr mig och vet vad som är "bäst"




Fri vers av Indiana
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-18 20:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Indiana