Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ägnar dig en tanke eller två

Tunnelbanan kränger
Stiger ut ur mörkret
Uppe på skanstullsbron
men allt är fortfarande mörkt
Ljusen speglas likt stjärnor i vattnet
Försöker se huset där du bor
Även om jag egentligen inte har en aning
Ägnar dig en tanke
eller två
Får springa för att hinna
Fast i tankar så jag nästan glömde
Duvorna flyger alldeles för nära
när jag skyndar över
Jag duckar fast det är meter ifrån
Blåser ut rök i väntan
Står i kön och fryser
Längtar efter värmen
Ser någon jag känner
men hon ser inte mig
fullt uppe med att le
mot någon annan
Blundar och önskar
Att du var här
Borde inte tänka på dig
men kan inte låta bli




Fri vers av Emilia23
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-19 18:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emilia23