Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-Inför en obegriplig värld. Biprodukt av julrimmen.


Haschtomten

Det var en tomte ifrån Amsterdam
han spelade julsånger på sin kam
han undrade
vad skall jag ge till folk
tomtemor svarade
ge dom en holk
där i rummets haschfyllda dimma
fick tomtefar sitta och rimma

"Nu kan du liksom
tomtar och troll
sitta i dimman
helt utan koll
om du sedan blir
helt utan deg
kan det vara att
kolan är seg"

När tomten satt under stjärnornas ljus
såg han världen i ett fröjdefullt rus
han tänkte att världens alla neuroser
säkert var sprungna ur haschpsykoser
där började tomten sakta förstå
att världens ledare hade rökt på

© Peter Söderqvist




Bunden vers (Rim) av Peter Söderqvist
Läst 439 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-12-23 08:35



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
NOLLTOLERANS? LG? MEN INTE MOT STOLTHET!! KB
2023-08-01

  Ninananonia VIP
Mycket bra!
2020-02-16

  DavidM VIP
Underhållande julrim som rymmer både substans och samtidsreflektion. Snyggt!
2020-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Tankeväckande om tomten som försöker förstå varför världen ser ut som den gör.
2019-12-24

  Larz Gustafsson VIP
Propagerar du för narkotikamissbruk?
Själv har jag nolltolerans då det gäller all form av narkotika, alkohol och tobak.

2019-12-23

    ej medlem längre
Du menar möjligtvis inte hasch?
2019-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist