Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus och mörker

Minnen och tankar lever nära varann.
I bästa fall som ljusa moln mot klarblått himlavalv.
Men i mörka stunder blir himlen svart och grå, varför är det så?

I huvudets labyrinter leker minnet och tanken tafatt, speciellt om det varit en nästan sömnlös natt.

Om dagen gäller andra bestyr. Det finns inte plats för minnen och tankar, de helt enkelt flyr. Fast till kvällen kommer de åter.

Mörka daga när ängslan och oro dygnets tjugofyra timmar mest består. Det är dessa dagar man vill somna ifrån. De små sömntabletterna verkar en stund, men inte kommer någon John Blund.

För att kunna se det ljusa måste även det mörka finnas där. Jag nöjer mig med det och tänker idag skall det bli en bra dag.




Fri vers av Johan Strömstedt
Läst 402 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-12-23 17:42



Bookmark and Share


    Lars Gullberg


Livet rymmer så många stycken. Ibland tänker jag så mycket som gått i glömska. Händelser, stunder, platser. Din text talar till så många. Känns som ett tycke tidsdokument. Ja, livet är svårt men också härligt. Att försöka fånga det, men också stå ut när det blåser kallt. När det är ensamt och mörkt.
2020-06-10

  Solweig Jansson VIP
Jag känner igen mig - kanske andra också - i din fina text !
2020-02-16

  DavidM VIP
Det är stämningsfulla och berörande rader som slår an flera strängar. Kontrasterna, spänningsverkan i förhållande till mörkt och ljust förmedlas med elegans. Mycket bra.
2020-01-02

  Eva Langrath VIP
Välskriven text om livets mörker och ljus som vi alla får ta del av.
2020-01-01

  Lottie Ålhed VIP
Vackert och tänkvärt om mörker och ljus
2019-12-26

  Pilträd
Fin dikt om livets mörka och ljusa upplevelser :)
2019-12-24

  Marita Ohlquist VIP
Det sista stycket är ett fantastiskt avslut på en bra och tankeväckande text!
2019-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt