Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

julafton bara ett förspel

från bergskammens spretiga taggar i öst

aningen ljus sjunger gryningens röst

vidderna vita för vaknande sol

granträdets grenar får form av en kjol

djurspår i trädgårdens nymjuka snö

fågelbord rågat med mängder av frö

gröt dopp och skinka oss väntar i dag

glöggmugg och gotter av alla de slag

när fat glas och tallrikar tas av vårt bord

och natt en den bultar på dörr'n hörs det ord

om stjärna och änglar och bäbis i stall

där föds oss en kärlek fast jorden känns kall




Bunden vers (Rim) av Per Rydberg
Läst 371 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-24 11:34



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint rimmad dikt om julefrid.
2019-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg