Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Januari

Januãrius.
Dina 31 dagar, med
början på nyårsdagen,
inleder den så kallade
gregorianska kalendern.
I den gammelnordiska
kalendern fick du heta
torsmånad och förknip-
pades med guden Tor.
Januari är vanligen vår
kallaste månad tillsam-
mans med februari. Du
börjar alltid på samma
veckodag som oktober
utom vid skottår då du
alltid börjar på samma
veckodag som april och
juni. Stenbocken och
Vattumannen får båda
plats i den del av Zodia-
ken som tillhör januari
månad.




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-01 10:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström