Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krakarna, knäckarna



"Immer mehr komme ich dahinter, daß Schweden ein 'Traumland' ist und wenn man dazu einen 'Traummann' bekommt, müßte die Sache eigentlich perfekt sein! Natürlich bekommt man nichts umsonst, aber wenn man fleißig ist schafft man es schneller als in Deutschland."

(nyanländ med drömmar: åh ve, åh ve, åh ve)



-----------------------------------------------------------------------------------



KONTAKTANNONS Dagens Nyheter Onsdag 12 Aug. 1964

Ung tyska (20/180) som varit i Sverige ½ år ö. träffa trevl. svensk. Sv. helst m. foto.
”S – Gaby – JB 108” ,, DN. H.-k.



-------------------------------------------------------------------------------------





man samlade hundar här,
bestar där ingen talade

eller knäppte händer
medan sjukan spreds;

det bor ett blödardjur i oss,
han heter farofylla,

han är i oro




(hon luktar som en hona,
det finns genvägar

in i lymmelland när
kvinna går till barns,

monstret i irr,
det som äter dig:

vi är hästtjuvar
som brutits,

en dag
lär vi oss be)




och hon blev till årsringar
och hjärtstilla,

ur hennes missfall
ropade vi:

skicka soldater,
skicka hopp,

skicka knogar och händer




(blödardjuret dansar
ett hemfridsbrott,

vad som misslyckats oss:
ett barn

föds alltid som fågel)




vi döpte henne fruktan,
blödardjuret i lycka och sprattel:

av mig är du kommen,
av mig är du brukad,

så le




(i ljuset
slickar blödardjuret tassar,

slickar fröjden
ur modersliv

och är så ensam här,
vi är så ensamma här)




det är nu jag smärtar,
nu jag gnisslar

alla tänder,
lillan i ofog:

du spricker lättare
när du bara är en köttranson,

den stora modern,
det stora livet




(varje vapen är två:

en ände min,
en ände din,

en liten veke
min lem ur din)




jag är den du trodde
att du tappat,

barnet i fall,
den lilla hoppan:

djuret

brister mor,
det brister oss




(de säger att kroppen
flydde dig,

den gamla skadan,
det gamla geväret:

en dotter är ett hantverk
gjort med strumpsticka,

en kastad moder)




man skar bort den första svulsten,
den andra växte henne

ett hjärta,
en stolthet,
en brunst av vilt:

kvinnan är en olycka,
det finns inget hopp




”jag hade många hundar,
en krona av tystnad,
ett djur som band oss,

men jag hade inga barn”




ryssmännen,
de gamla frossarna

och du som sprang:
blödardjuret sjunger

om glädje







- EIGENTLICH MÜßTE DIE SACHE PERFEKT SEIN -







det är nåd jag spelar
när du förråds

under hästhov,
skodonad och bar:

ömheten,













vi är ett gift,
blödardjuret i sömngång nu:



”sjukan var det enklaste,











sedan kom åren”












Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 409 gånger
Publicerad 2020-01-05 01:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP