Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konversation med en snigel

Du snigel på vägen
vart går din långa färd?
Du bär något på ryggen
som tagits från din värld

Du kanske ska gå långt
en sträcka många mil
Det skulle gå fortare
om du körde i en bil

Vad bär du på där bak?
så gärna jag vill veta
Är det kanske en karta
så att du slipper leta

Jag vet att du går sakta
men du kallas inte lat
Ibland du måste skynda
för att ej bli fågelmat

Jag tror att du är lycklig
tar dagen som den är
I världen där du lever
finns nog inga besvär

Nej lunka genom livet du
men ta det gärna varligt
Det finns så många saker
som för dig kan vara farligt

När målet du har nått
du säkert hittat rätt
Jag tror nog det löser sig
på ett naturligt sätt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 280 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-11-30 07:01



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin och varsam text.
2020-12-01

  Blomma-Stjärna VIP
mycket att lära och förstå i denna underbara snigeldikt som att "långsamt skynda i mål" !
2020-11-30

  DavidM VIP
Ett fascinerande djur. Vi har mycket att lära av snigeln. Härligt förmedlat samtal.
2020-11-30

  överlevaren VIP
Härligt snigel perspektiv!
2020-11-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att i sin egen
takt få lunka på
en ljuvlig väg att gå!
Kul att Du tog snigeln
till Ditt "heart" det
kändes verkligen rart!
2020-11-30

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om funderingarna om snigelns liv och leverne!
2020-11-30

    Lena Staaf VIP
Fin snigeldikt som jag läser långsamt för att upptäcka alla dess finurliga budskap. Snigeln har mycket att lära oss men löper också fara i sitt liv.
2020-11-30

  AiA Maria den fria

Underbart!


Tänker att snigeln förmedlar att vara hemma där ”jag är”...


Tack!
2020-11-30

  Öknens Ros VIP
Vi alla kanske skulle göra som snigeln, ta det lite långsamt och inte stressa så mycket.

2020-11-30

  Kungskobran VIP
Lilla snigel akta dig akta dig .......
Fin om att det inte lönar sig att ha för bråttom
2020-11-30

    Max Poisé
Snygg snigelpastich, tanken för mig till metaforen att vi är som lyckligast när vi ser ut som vi vill och gör det som faller oss in utan beroende av något eller några andra.
2020-11-30

  Maria Sundelin VIP
En söt liten historia
2020-11-30

  Feliaxel VIP
Snigeln har mycket att lära oss
Ta det lugnt och sluta stressa
2020-11-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO