Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dekadens är hans förnamn

det började på hotellet i stan
du betalade med ditt guldkort som senare visade sig tillhöra företaget du jobbade åt
vi drack öl för 97 kr och pratade om våra pappor
du visade bilder på tjejer du träffade
jag sa "wow, hon var snygg" och du föll för mig
jag visste .precis. vad jag höll på med
men det visste du nog också

kontraster
efter det besökte jag dig i det stora, stora huset som mer liknade en bordell
rum efter rum där män från runt om i landet fick ett eget att bo i under varje ny jobbvecka
det var bara du och två finnar där
dom hade bränt ner varandras hus och lite senare skulle dom fly landet och från misstankar om mord
jag minns fortfarande hur ditt rum luktade

det började ordnade upp sig
micke drog till indonesien och du bodde i hans lägenhet i fem månader
jag kunde se ditt hus från balkongen
jag fick alltid stå nedanför och kasta stenar på ditt fönster
du var alltid sen
en gång sparkade du hål i entrédörren
en annan gång sprutade vi champagne över hela trapphuset

vintern 2018
du fick lägenhet
din helt egna lägenhet
vi firade
vi gick hem till mig
det var första och sista gången jag var hos dig

efter det bodde du hos ivan
där flödade det av polischefer, ladd och snorkråksätande drogförsäljare
jag gick förbi varje morgon påväg till jobbet
tittade alltid efter din stulna cykel för att försöka förstå vad det var för dagsform på dig
mitt ex flyttade in bredvid dig
jag ringde honom, fylld av skam, men jag var tvungen att veta
beroende av dig






Fri vers (Fri form) av trött
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-14 11:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

trött
trött