Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO (redigerad)


Kvinnobryderi

Jag har svårt att välja
den kvinna jag vill ha
det finns så många tjejer
men ingen gör mig gla
De tycks mig inte duga
nej ingen verkar bra
att det ska va så krångligt
det trodde aldrig ja

Den ena är för hurtig
en annan indolent
och stirrar så håglöst
så slappt och inåtvänt
En annan är för hårdkokt
och någon är för rädd
så ingen av dem duger
att locka mig till bädd

En del luktar brännvin
och andra luktar snus
andra vill bo gratis
hos mig här i mitt hus
Ja gud ska bara veta
hur trött jag börjar bli
min hjärna kokar över
av detta grubbleri

Någon är för mager
en annan är för fet
någon bräker dystert
som om hon var en get
En del de är så dryga
att jag nästan spyr
och andra bara pratar
så jag blir trött och yr

Jag har svårt att välja
den kvinna jag vill ha
det finns så många damer
men ingen gör mig gla
De tycks mig inte duga
nej ingen verkar bra
att det ska va så krångligt
så tror jag det får va

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 341 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-03-18 08:12



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillar tonen som sjunger och dansar fram med både humor och allvar :)
2020-03-23

  ResenärGenomLivet VIP
Humoristiskt skrivet, men kanske med en smula sanning...
2020-03-21

  wiria77
dina rader blandas med både humor och allvar under textraderna, mycket bra diktat
2020-03-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Välja och vraka efter
maka, det sägs ju kaka
söker maka. Det är lätt
att haka på, varför inte
på det viset smaka på
och slippa det omaka...
Nå´t att bevaka och
kanske även bejaka...
Chans till dubbel lycka ska
man väl inte alls försaka...
2020-03-19

  Eva Langrath VIP
Fin dikt med bra blandning av humor och allvar.
2020-03-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul dikt med ett uns av allvar.
2020-03-18

  Nils-Robert
Kul dikt med ett uns av allvar.
2020-03-18

  Marita Ohlquist VIP
Med så många krav
blir det inte många kvar
han får nog leva som ungkarl
resten av sina dar.
2020-03-18

    Lena Staaf VIP
Roligt med udd av allvar. Den rätta kanske inte finns. Men kanske den nästan rätta?
2020-03-18

  överlevaren VIP
Inte lätt att hitta rätt!
2020-03-18

  Öknens Ros VIP
Ack ja, hur hitta "rätt" kvinna? Kanske låta tiden visa vägen.
2020-03-18

  Feliaxel VIP
Knepigt att hitta rätt
2020-03-18

    Max Poisé
De ska minsann förtjäna..
Tack för denna!
2020-03-18

  SatansSon VIP
psykiatrikern ulf johansson har talat.
2020-03-18

  Kungskobran VIP
Kvinnor är sällsynta varelser
2020-03-18

  Maria Sundelin VIP
Ju fler krav ju svårare att uppnå
Bra och fyndigt
2020-03-18

  Solstrale VIP
Melankolisk humoristisk och intressant! Gillas!
2020-03-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO