Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO (redigerad)


Björkarnas kärlek

Två björkar under himlen
ett kärlekspar så klart
De vuxit upp tillsammans
där solen sken så rart

Tätt växer deras grenar
i regn och hagelstorm
Den kärlek de känner
är lycklig och enorm

På våren ger de grönska
med sina vackra blad
På hösten lyser glädjen
över land och stad

När vintern har passerat
det savar från var gren
En medicin för kroppen
för armar och för ben

På sommaren de älskar
att stå i ljuvlig glans
Och ge av sin skugga
som inget annat fanns

De låter framtid växa
med vindens goda fart
Ett liv som varar länge
och känns så underbart

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 409 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-02-27 08:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert om dessa fina träd...
2020-03-14

  Lars Hedlin
Så fint och levande!
2020-03-01

    Lena Staaf VIP
Björkar och människor kan ha mycket gemensamt. Behovet av vatten, näring, skönhet och kärlek. Vackert beskrivet i skönt rimmad dikt.
2020-02-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
1767 upptäcktes
Orsabjörken Betula
Pendula Dalecarlica
1985 Sveriges Riksträd
placerades ut över hela
landet! Din dikt bjöd på
så mycket vackert om
den, fint den ljöd!Tack!

2020-02-27

  Pilträd
Vacker dikt. Det är en konst att hitta de rätta orden som samtidigt behåller känsla och betydelse med rim och flyt i texten.
2020-02-27

  Feliaxel VIP
Vackra rader om vackra träd
2020-02-27

  Maria Sundelin VIP
Naturen är oftast vacker
2020-02-27

  Öknens Ros VIP
Så fint du diktar om björkar. Björkars sus en solig sommardag ljuvlig att höra.
2020-02-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO