Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skyddsängel

 

 

Små dikter
från ditt hjärtas inom
tryggar mig i natten

du träder in likt ängeln
ur din egen drömsyn;

”…du tar min hand
och leder mig
genom mörkret mot ljuset”

all ångest ebbar ut…

med boken under kudden
reser jag med nattens drömtåg
jag färdas långsamt fram
i värld av färg och ljus

ändstationen är en blomsteräng
där träden, lövade i sommarskrud
följsamt nuddar himlens lätta moln
fågelsång och lilla bäckens porl

jag vandrar över bron
och möter där en välkänd skepnad
vars famn förmedlar utan ord;
du är nu hemma i ditt sanna jag

i morgonstund och vaknad
begrundas nattens resa
jag vet nu så väldigt väl
var lyckolandet finns

ty genom dina dikters visdom
och vetskap om magin
så löser jag en ny biljett
och reser när jag vill

vännen min,
i stunder av mörker
och i stunder av ljus
är jag evigt tacksam över gåvan

…och att du lever, att du finns



© Chawa januari 2020



Eget foto:
© Eva Himmelsbåge: Skyddsängel

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Chawa VIP
Läst 614 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-01-15 23:27



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Vackert! Undrar vem "du" är...
2021-04-20

  Monica Lindgren
Vackert! Undrar vem "du" är...
2021-04-20

  Bo Himmelsbåge
Härligt foto av en kärleksmättad Skyddsängel!

En ömsint dikt om en mycket nära vänskap av högsta dignitet, där värmen och omsorgen pulserar från hjärta till hjärta i en kosmisk strålglans!
I diktens och drömmens värld smälter själarna samman till en Evig och oskiljaktig syntes, andra till tröst och vägledning.

Särskilt berörande är.

”…du tar min hand
och leder mig
genom mörkret mot ljuset”

Stort tack för denna hoppfulla dikt, inom Skyddsängelns mjuka vingars skyddande sfär!




2020-01-20

  Stanley Rydell
Ett välljudande varmt tack till livet i dess olika skikt formulerat i duets riktning! Drömskt och tryggt!
2020-01-18

  ResenärGenomLivet VIP
O. så vackert...ljuvligt nära och varmt...
2020-01-18

  Eva Helene VIP
Mycket vacker dikt sprungen ur ett varmt och kärleksfullt hjärta.
Och från det hjärtat går oberoende av tid och rum osynliga trådar till ett annat hjärta och binder dem samman.

"Allt verkligt liv är möte" (Martin Buber)



2020-01-17

  ULJO
Vackert skaldat
2020-01-16

  Lars Hedlin
Så vackert och ljuvt :) Gillas mycket!
2020-01-16

  KattenKin VIP
Tänk att få sova så, trygg rosensömn, och vakna utvilad ur ljuva drömmar. Åh så fint! Till saken hör att jag lider av sömnlösa nätter nuförtiden, så dikten känns som en dröm för min längtan. :)
2020-01-16

    ej medlem längre
Så otroligt vackert..
2020-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP