Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland kan livet bete sig som en dikt...


En dikt att analysera

Vad menar poeten
med den titeln?
Är det meningen att jag
ska analysera texten
samtidigt som
jag läser den.




Fri vers av Josef Winroth
Läst 724 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-04 11:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du är underbar.

Ok, jag får IG på kritikskrivande.
2006-07-05

  Gunwale VIP
Ja, jag tror nog att man måste göra det exakt samtidigt... Livet har påfallande många likheter med en dikt, så tanken borde uppstå hos alla!? Till och med i titeln står det ju klart och tydligt... Men sedan: att aldrig glömma bort att dikten har rätt till sitt eget liv... och att veta att jag aldrig kan analysera helt och fullt, eftersom jag är skapad, inte skapare. Att försöka det svåra, det är fullständigt tillräckligt - det enda meningsfulla!?
2006-07-04

    ej medlem längre
I ingressen skall det stå komplicerat, istället för kompliserat!
I och för sig har jag lärt mig en del då jag läst "alster" av olika "poeter" här på sidan. Det kan vara att du med en kontnärlig ådra försöker vara nyskapande i att du vill omforma ett ord och istället för att säga att ordet var felstavat kan du få in att du har den konstnärliga rättigheten att skriva "kompliserat"! Är det en konstnärlig frihet du tar dig - eller är ordet felstavat?
2006-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Josef Winroth
Josef Winroth