Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Avsmaken för hur vi bara trycker i oss.


Den verklighet vi har skapat?

Sitter här och beskådar frosseri
hur den mänskliga rasens
uppfinningar hjälpt oss
att trycka i oss föda

Hungriga munnar som knappt tuggar ur
det som stoppats däri
bara ögonblicket tidigare
Dressing som rinner ur mungipan

Dessa frenetiskt, mekaniskt, malande käftar
som för otuggade munfulla samtal
allt sköljs ned med sockerberikad dryck
Ett flottigt leende torkas av på ärmen.




Fri vers av Josef Winroth
Läst 670 gånger
Publicerad 2006-07-10 01:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Yeeew! Känslor, känslor, känslor. Den sammhällskritiska dikten behärskar du fortfarande!
2006-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Josef Winroth
Josef Winroth