Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återkomst



Du vill svälta
Tills orden
finner dig

Och hämtar
upp dig från
Rännstenen

Där alla dina
Vänner gick
Dig förbi

Du vill lida
tills orden

Är säkra på
sin sak inuti
Dig själv

De behöver
sannerligen
inget guld
-fodral

Att bära upp
Sin egenkänsla

Och glänsa
inför samhällets
olika ideal

Du vill

När äntligen
Dina ord

Och du smält
samman till
en enhet

Och förlösts
ut i en Lavin

Utan att skada
Någon annan

Skåda samman
några atomer in i
evigheten. ..

Med vetskap om
Det var meningen.


Till sist.






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 464 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-01-19 15:09



Bookmark and Share


  Essisen
Tankeväckande dikt om ordens betydelse ! detta resonerar mycket för mig!Bravo!
2021-09-04

  Monica Lindgren


Dikten ska tydligen födas i smärta?! Djupt. Tack för din applåd, blev glad.
2021-04-23

  karenina VIP
Det här var ett väldigt fint flyt i tanke och mening som vill läsas mer än en gång. Så väl formulerat!
2021-03-10

  Stanley Rydell
Dina ord och du smält samman ...
> lavin och varsamhet - ett verkligt ideal med riktning och innebörd. Moget tänkt och klokt uttryckt!
2020-01-22

  Staffan Nilsson

Härligt mångtydig text!
Längtan - hopplös? - efter det perfekta ordet?
Eller skapandets vånda för den som inte bara roar sig med ord?
Utan att skada någon annan? Det finns alltid nån jäkel som känner sig kränkt ...

2020-01-20

  Scarlett Miryam VIP
Den här är så träffande.
2020-01-20

  KattenKin VIP
Reagerade också på den vackra raden och föresatsen att inte skada någon. En känga hit eller dit sliter sig ifrån mig ibland, men jag försöker tänka på samma sätt. Hela dikten är för övrigt fantastisk, och säger det mesta om skapelseprocessen.
2020-01-20

    Lena Staaf VIP
Fina ord och tankar om varför vi skriver. Att skriva när orden känns helt rätt, att få formulera sin smärta, "utan att skada någon annan" är en vis och ödmjuk tanke.
2020-01-19

  Ninananonia VIP
Vacker återkomst
2020-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP