Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oro för det okända

Det känns som det kommit för nära
desperat vill jag söka svar
jag är rädd för det okända mörkret
att det mörka förgör mina dar

Som en fågel till sist slutar sjunga
är den känsla som råder hos mig
att den tystnar och allting är över
och jag måste överge dig

Ge mig kraften att kämpa och strida
låt mig tillhöra ännu en tid
jag vill inte förgöras och lämnas
bara finnas men leva i frid

Snart ger krafterna vika för ödet
allt förlorar sin bländande makt
som den lilla fågeln med sången
ska jag lämna det liv som jag haft

Jag ska minnas de dagar som varit
och jag tänker med stor energi
men det enda som sker är det onda
att det slutar, ett liv är förbi

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-14 20:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ett jag kan tänka på vad en har, för minnen av livets flydda dar, sådana som har kommit för att stanna, några heter Eric Johan Erika Johanna, för länge sedan nu just i flydda dar...
2024-02-15

  Blomma-Stjärna VIP
Stor igenkänning - min känsla för det oundvikliga, vårt gemensamma öde, är samma som i dikten här - du skriver otroligt bra, i bunden form med fina rim och harmonisk rytm -
2024-02-15

  Kungskobran VIP
Fint om vägen vi alla skall vandra

Allas tid är till slut förbi
det är ödets ironi
men minnet en tid finns kvar
hos alla du träffat i dina dar
och allt det som finns på pränt
ord och stavelser som du böjt och bänt




2024-02-15

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivet
2024-02-15

    ej medlem längre
som älskare ungefär.
2024-02-14

  Eva Langrath VIP
Jag kan känna igen mig i diktjagets känsla att gå mot det oundvikliga slutet men väldigt gärna vilja stanna kvar.
2024-02-14

    ej medlem längre
oj. 21 lösare på några miuter. du mpåstew vara en mäktig röst.

2024-02-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO