Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnomisshandel

Han slår mig
men ingen hör
Han sparkar mig
undrar varför
Vem ser mig?
Vem hör mig?
Vem förstår?

Han spottar på mig
och ingen ser
Han hånar mig
och jag bara ler
Vem ser mig?
Vem hör mig?
Vem förstår?

Han terroriserar mig
och jag blir skör
Han skrattar åt mig
jag tror jag dör
Vem ser mig?
Vem hör mig?
Vem förstår?

Hela mitt inre
är ett stort sår
Vem ska mig hjälpa?
att jag livsglädjen når
Vem ser mig?
Vem hör mig?
Vem förstår?

Varje dag som går
är en plåga
Jag undrar bara
Vem jag ska fråga?

(Copyright © ULJO




Bunden vers av ULJO
Läst 375 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-01-21 08:11



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket berörande skrivet om detta tragiska...
2020-02-01

  Lars Hedlin
Samhälls aktuellt och oerhört viktigt!
2020-01-25

  Ninananonia VIP
Berörande ord

2020-01-25

  lodjuret/seglare VIP
På ett sätt är det begripligt, samtidigt är det fullständigt obegripligt. Även detta med att 'stanna kvar'. Det går ju att 'sticka', men mot ett oblitt öde. Samtidigt en sorts gemenskap att dela med andra 'samhällets olycksbarn'. Men ibland har en själv tur i oturen och överlever de mest hemska av möjliga fasor.
2020-01-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Du sätter verkligen fingret på denna brännande fråga! Många ser och förstår, men vågar inte hjälpa.
2020-01-21

  överlevaren VIP
Viktigt att omgivningen reagerar och agerar. Det förekommer mitt ibland oss
men få vill se eller höra sådana här händelser/livsöden.
Bra text!
2020-01-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja bakom stängd
dörr pågår detta än
som förr... Lär inte
finnas nå´n att fråga
mot denna plåga, när
inte ens folk runt om
våga, knepigt, aldrig
tycks ha sett vad som
skett där det gått snett...
2020-01-21

  Öknens Ros VIP
Tror att många vet, men inte vågar anmäla av rädsla för att kvinnan ska råka ännu värre ut. Det finns män som misshandlas också, en lika stor skam för dem, om inte värre. Mannen ska ju vara den store och starke.
2020-01-21

  Maria Sundelin VIP
Så bra fångat om något väldigt hemskt
2020-01-21

    Lena Staaf VIP
Du fångar den misshandlade kvinnans totala ensamhet och utsatthet. Hon som inte förstår vad som händer och varför. Och hur hon ska kunna ta sig ur det.
2020-01-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO