Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

trånadens järngrepp

kramar till litenhet
innan ångesten kommer
griper i flykten
ger mig i kast med längtan
mitt växande åskmoln
ur slagregnets markdimma
skymtar något 
som pekar ut
mitt universums magnetiska nordpol
jag samlar ihop blixtnedslagssplittret
till andetag efter andetag
långt från förödda landskap

sakta hämtar sig havet mitt
till vågornas lugna hävning
och inför mina ögon
du




Fri vers av Per Rydberg
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-01-24 23:34



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fantastisk poesi där känslan vibrerar i symbios med naturens krafter.
2020-01-25

  Roger VIP
Redan i rubriken får du till det. Trånad - ett så vackert och bortglömt ord. Och så dikten - poesi hela vägen! Jag bugar mig
2020-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg