Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Larry rycker ut

Det var en gråmulen och kykig januaridag, Men det hindrade inte Karinn från att koppla Lary och ge sig ut på n långpromenad Kari noppnade altandörren ochh ropade ut i trädgården;kom hitLarry Larry, kom hit! strax kom Larry rusande med blixtens hastighet nästan.På andra sidan gatan satt grnnen bakom köksfönstret och tittade ut på dem,samma visa varje dag tänkte han och kände sig trygg med det invanda, ute kopplade Karin Larry innan dr gav sig i väg på dagens långpromenad! cirka tre kilometer hade hon mätt upp en gång, lagom långt för dem bådaKarin gick i ganska rask takt, de gånger som hennes man Kennet följde med hade fullt sjå att hänga med i hennes tempo,När de närmade sig den närbelägna sjön blev både marken och luften fuktigare. så hon sa till Larry:bäst vi ser upp nu det kan halt i gräset när det är blött.Larry tog ingen notis om dettsa utan svansade glatt vidare och drog i kopplet så att Karin nästan flög bakefter och hon hade knapptyttrat sin varning så stack det upp en blöt rot ur marken. Vips så var olyckan framme , hon ramlade framlänges och slog sig rejält till och medkinden skrapades i marken.Med stor möda lyckades hn dock resa sig i gen trots att hela kroppen värkte, men hon trodde inte att nåt var brutet, alltid något tänte hon, men hur ska jag ta mig mem. mobilen hade hon tappat i fallet men hon skärpte rösten och sa skarpt till Larry: sök husse!, gå hem och sök igen!och Larry so älakade sin husse började apringa hemmåt med nosen i marken kunde han följa deras spår hem igen! Dårhemma satt grannen fortfae´´rande var på sin plat i köket nä han till sin förvåning fick se Larry komma hemrusande ensam utan sin matte!- vad i allsib dar, sa han för sig jlv , vad är nu detta? det har inte hänt förr, ska jag lägga mig i eller ej?Men till beslöthan sig för att ringa upp lKennet även om han var på jobet, som tur var hade hans mobilnmmer. Mmycket riktigt Kennet tyckte ock konstigt och lovade ta si en ssväng med bilen den vägen han visste att Karin brukad gå- Grannen pustade ut nöjd med sig själv. På andra sidan stan satte sig Kennet i bilen oh for iväg efter någon kilometer kom han fram och fick se Karin ligga vid vägrenen smutsig och genomfrusen. hon tänkte där hon låg ja,hunden är allt människans bästa vän, käre käre Larry som tog sig hem och väckte grannens oro. Med lite hjälp av Kennet kom hon i bilen och skjutades hem igen.Larrys glädje visste inga gränser när han fick se dem båda två på en gång,Senare på dagen gick de över med en rejäl blombukett till grannen. goda grannar det är mycket värt !




Prosa av charlotte VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-01-27 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

charlotte
charlotte VIP