Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Nybyggarbestyr

Körer av fågelkvitter
här syns ingen ro
ingen arbetslös sitter
för här ska byggas bo

Fåglar på ständig flykt
kvist i näbb, så smart
snabbt är boet byggt
och helt inflyttningsklart

Snart ett pipande man hör
ifrån boets inre hål
där vårens nya babykör
väntar morgonens mål

Stolta föräldrar, ingen ro
måste skaffa fågelmat
i jämn trafik till sitt bo
inte en chans att vara lat

När solen syns sänka sig
då vill jag gärna få tro
och kanske den säger mig
att boet fått lugn och ro

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 487 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-29 08:12



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA så härligt framfört!
2020-02-01

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, snart är det tid för fåglarna små att bygga sina bon...härligt skrivet...
2020-02-01

  Blomma-Stjärna VIP
bara inte vintern slår till när ungarna ligger i boet, så ...
- fint diktat om fåglarnas liv!
2020-01-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat om fåglarnas bostadsbestyr!
2020-01-29

  Eva Helene VIP
Så fint! Det är alltid en fröjd att få följa fåglarnas bobyggande.
2020-01-29

  Marita Ohlquist VIP
Din fina text förstärker min längtan efter våren!
2020-01-29

  Maria Sundelin VIP
Ger längtan till våren
2020-01-29

  Feliaxel VIP
Trevlig läsning om fågellivet
2020-01-29

  Öknens Ros VIP
Livet som föräldrar i fågelvärlden, ett ständigt jagande efter mat. Fint diktat och rimmat.
2020-01-29

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om våra flitiga vänner! De klarar sig utan ROT-bidrag också.
2020-01-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO